Triathlon Toernooi

Het Triathlontoernooi is een populair evenement binnen de Biljartclub Vredestein. Het werd in 2012 geïntroduceerd door Gerard Roolvink, de voormalig (inmiddels overleden) penningmeester van de club .

Uitleg - in het kort

Alle deelnemers spelen in één grote poule tegen elkaar. Je speelt dus tegen iedereen, op een tijdstip dat het jou past. Behalve op een avond dat er voor de competitie wordt gespeeld (standaard is de dinsdagavond), die gaat vóór. Naarmate het toernooi vordert wordt de keuze natuurlijk wel steeds kleiner en is goed overleg met de tegenstanders noodzakelijk.

De partijen (spelverloop)

In de partij wordt een combinatie gemaakt van drie spelsoorten: libre, bandstoten en driebanden. In je beurt begin je met het maken van een libre carambole (1 punt). Is dat gelukt, dan mag je verder en moet je een bandstoten carambole maken (2 punten). Lukt dat ook, dan mag je proberen een driebanden carambole te maken (3 punten). Als ook die is gelukt, vervolg je je beurt en begint weer met een libre carambole, daarna een bandstoten carambole, enz. Mis je, dan gaat de beurt naar de tegenstander. Die begint dan aan zijn/haar reeks libre, bandstoten en driebanden.

De partij eindigt als één van de spelers het door de toernooileiding bepaalde aantal punten heeft behaald en de tegenstander (voor zover van toepassing) de gelijkmakende beurt heeft gespeeld.

Actuele stand via de website

Na iedere speelavond wordt de website meteen bijgewerkt, zodat je al vroeg in de ochtend daarna de actuele stand kunt raadplegen.