P.V.-toernooi: 13 juni Finale Libre

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 22:57

P.V.-toernooi: Finale Libre

Maandag 13 juni is de finale Libre gespeeld van het P.V.-toernooi 2022. Aansluitend is de prijsuitreiking verricht voor Libre en Driebanden. Daarmee is de 41e editie van het toernooi officieel afgesloten.

Het P.V.-toernooi 2022 beleefde de tweede en daarmee laatste finale van het seizoen 2021/2022. Deze keer werd gespeeld om het kampioenschap Libre.

Finalisten bij Libre waren (in volgorde van scoringspercentage in de halve finale): Henk Jansen, Hilly Bos, Wim Bremer en Enver Basboyuk. De spelers wisten zich via resp. de 1e ronde, 2e ronde, kwartfinale en halve finale te plaatsen voor de eindstrijd.

Henk Jansen Libre Kampioen 2022

(Foto: Bennie Kamphuis)

Henk Jansen won al zijn finalepartijen en is daarmee de terechte winnaar en P.V.-kampioen Libre 2022 met 30 punten. Henk was ook degene met het hoogste algemene scoringspercentage. Over het hele toernooi gerekend behaalde hij maar liefst 369 van de door hem te spelen 372 caramboles, oftewel een scoringspercentage van 99,194%. Een puike prestatie!

Enver Basboyuk legde beslag op de tweede plaats met 28 punten. De derde plaats was voor Hilly Bos (24,5 punten) en de vierde plaats voor Wim Bremer (24 punten).

Einduitslag

Scoringspercentages hele toernooi

Opmerkelijk: de volgorde in de eindstand van de finale is een exacte weerspiegeling van de scoringspercentages van de 4 finalisten over het hele toernooi:

De finalisten

V.l.n.r.: Enver Basboyuk, Hilly Bos, Wim Bremer, Henk Jansen

(Foto: Bennie Kamphuis)

Alle finalisten van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!