Kabinet stelt versoepelingen uit, voorlopig naar 18 mei

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 15:09

Het kabinet zal de coronamaatregelen vanaf 11 mei nog niet verder versoepelen. Pretparken, dierentuinen en sportscholen (en ons biljartcentrum) blijven voorlopig dicht.

,,We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten", stelt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.

,,De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van zondag 2 mei naar het daarop volgend weekend en de persconferentie schuift dus ook een week op.”

Stap 2 van het openingsplan uitgesteld

Volgens het oorspronkelijke routeboekje naar een open zomer zou het kabinet in het weekend besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken: pretparken en dierentuinen zouden dan gecontroleerd open kunnen, binnen- en buitensport en culturele activiteiten (van bibliotheek tot bioscoop) zouden meer krijgen, soms met toegangstesten. 

Maar het kabinet durft die stap dus niet aan. Dat betekent dat stap twee (waaronder binnensport/biljarten) pas op zijn vroegst 18 mei kan ingaan.