De knoop is doorgehakt: we mogen écht weer!

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 20:22

Stap twee van het openingsplan kan volgens plan doorgaan, het kabinet hakte maandag formeel de knoop door. ,,Het gaat conform verwachting”, zei minister De Jonge.

Door de dalende ziekenhuisbezetting hoeft het kabinet niet aan de noodrem te trekken

Stap twee van het openingsplan kan woensdag 19 mei dus doorgaan. Terrassen mogen langer open (van 06.00 uur ‘s ochtends tot 20.00 uur ‘s avonds), veel buiten- en binnensporten worden weer mogelijk, dierentuinen, pretparken en openluchtmusea kunnen weer bezoekers ontvangen. Ook gaan bibliotheken open.

Voor ons geldt: we kunnen weer biljarten!

Naast al het andere nieuws is voor ons natuurlijk van belang dat het weer mogelijk is om te biljarten - we mogen weer. Een fijn vooruitzicht!

Stap 3 op 9 juni of zelfs eerder?

Als de afname zo aanhoudt, is er zelfs kans op snellere versoepelingen dan volgens de geplande route uit de lockdown. Volgens deze route zou stap drie - binnenhoreca open, bioscopen en theaters, thuis vier gasten ontvangen - op 9 juni volgen, maar als het coronavirus al eerder en sneller een flinke tand terugschakelt, kunnen deze verruimingen misschien naar voren gehaald worden, stelde premier Rutte. ,,Als het heel hard daalt, zou het kunnen”. Laten we hopen dat het die kant opgaat.

Het gaat de goede kant op, maar voorzichtigheid blijft geboden

"Wat we in de cijfers zien is een goede daling", zegt demissionair minister De Jonge. "Het is vooral een effect van vaccinatie. Maar ... voorzichtigheid blijft geboden".

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.