P.V.-toernooi: 1 juni Finale Driebanden

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 14:22

Seine Wegter Driebanden Kampioen 2022

Woensdag 1 juni is de finale Driebanden gespeeld van het P.V.-toernooi. De prijsuitreiking is op maandag 13 juni a.s  (na afloop van de finale Libre). Alle finalisten dus aanwezig die dag!

Het P.V.-toernooi 2022 beleefde de eerste finale van het seizoen 2021/2022. Gespeeld werd om de hoogste eer in het Driebanden.

Finalisten waren dit keer (in volgorde van scoringspercentage in de halve finale): Hilly Bos, Seine Wegter, Hans Oude Alink en Gerard Munsterman.

Dit kwartet wist zich via de voorafgaande ronden (1e ronde, 2e ronde, kwartfinale en halve finale) te plaatsen voor de eindstrijd.

Finale

De finale was spannend, waarbij uiteindelijk één carambole (!) het verschil maakte tussen de 1e en 2e plaats. In het rechtstreeks duel tussen Seine en Hilly kwam Hilly één carambole tekort voor een gelijkspel, anders had een "shoot-out" de beslissing moeten brengen. Maar zover liet Seine het dus niet komen.

Seine Wegter Driebanden Kampioen 2022

Seine Wegter won alle finalepartijen en werd daarmee de terechte winnaar en P.V.-kampioen Driebanden 2022 met 30 punten. Hilly Bos werd zeer verdienstelijk tweede, met 1 wedstrijdpunt minder (29). De derde plaats was voor Gerard Munsterman, die zich ook niet onbetuigd liet met 27,5 punten. Hans Oude Alink heeft zich kranig geweerd, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor al dit "geweld" (4e plaats).

De einduitslag

De finalisten

v.l.n.r.: Seine Wegter, Hilly Bos, Hans Oude Alink en Gerard Munsterman