• Lockdown: EBBB competitie gepauzeerd
  • Geen wedstrijden komende weken
  • Start P.V.-toernooi uitgesteld
  • Ma Di Wo middag open (op afspraak)
  • Triathlon 's middags mogelijk
Home » Toernooien » PV Toernooi » Reglement PV toernooi

Toernooireglement P.V.-toernooi

1e Ronde:

De nummers 1 en 2 van de poules van drie spelers plaatsen zich voor de 2e ronde. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen daar een aantal beste nummers 3 aan worden toegevoegd. Bij poules van vier spelers gaan de beste 3 door.

2e Ronde:

De nummers 1 en 2 van de poules gaan naar de kwartfinale. Om tot 16 spelers te komen voor de kwartfinale gaan, indien nodig, de beste verliezers ook mee. Bij een gelijk aantal punten beslist het scoringspercentage. Als ook dit gelijk is, beslist het onderlinge duel (voor zover van toepassing).

Kwartfinale (16 spelers):

De nummers 1 en 2 van de poules gaan door naar de halve finale. Bij een gelijk aantal punten beslist het scoringspercentage. Als ook dit gelijk is, beslist het onderlinge duel (voor zover van toepassing).

Halve Finale (8 spelers):

De nummers 1 en 2 van de poules plaatsen zich voor de finale. Bij een gelijk aantal punten beslist het scoringspercentage. Als ook dit gelijk is, beslist het onderlinge duel.

Overige belangrijke punten

Spelers die deelnemen aan een biljartcompetitie worden volgens de moyennes die gelden bij het begin van de ronde. Herzieningen door de bond(en) tijdens een al lopende ronde gaan pas de volgende ronde in.

Moyenne berekening te maken caramboles (TMC)

Libre: (25 x gespeeld moyenne) + 7 = te maken caramboles (TMC). De te maken caramboles worden afgerond naar boven.

Bij het libre spelen de deelnemers volgens het geldend moyenne van de competitie. Voor deelnemers die geen competitiemoyenne hebben geldt een minimum aantal van 15. Er is geen maximum gesteld aan het aantal beurten.

Driebanden: 60 x moyenne = te maken caramboles (TMC). De te maken caramboles worden afgerond naar boven.

Bij het driebanden spelen de deelnemers volgens het geldend moyenne van de competitie. Voor deelnemers die geen competitiemoyenne hebben geldt een minimum aantal van 15. Om de tijd enigszins in de hand te houden worden er maximaal 60 beurten gespeeld. Van de op dat moment gescoorde caramboles wordt de puntenscore berekend.

Berekening wedstrijdpunten:

Voor iedere 10% van het te maken aantal caramboles krijgt U 1 punt. Dit wordt afgerond op 0,5 punt naar beneden.

VOORBEELD:

Beide spelers dienen 25 caramboles te maken volgens het geldende moyenne. U scoort 20 caramboles terwijl uw tegenstander zijn aantal reeds heeft behaald.

Tegenstander 100% d.w.z. 25 : 2,5 (10% van 25) = 10 punten. Uw score: 20 : 2,5 (10% van 25) = 8 punten.

Scoringspercentage:

Het scoringspercentage betekent: het aantal gemaakte caramboles (GMC) gedeeld door het aantal te maken caramboles (TMC). Zo nodig met meerdere cijfers achter de komma.

Aanvangstijd wedstrijden

De wedstrijden beginnen om 19:30 uur.